Interaktivni dodatki:






Datum: 25. NOV 21 - DOBRO JE VEDETI

Če s hrano povzročimo raka, ga lahko s hrano tudi pozdravimo?

Raziskave kažejo, da je 30 do 35 % rakov takšnih, ki res nastanejo zaradi hrane in bi jih res lahko pozdravili, a skrivnost ostajaj preostalih 70 %?

Poleg genske osnove, ki jo na ta svet prinesemo vsi in jo podedujemo od staršev, se zaradi hrane v našem organizmu samo tretjina bolezni oblikuje kot posledica slabih prehranskih navad. Tako pravijo raziskave. A šele seštevek vseh raziskav pa je odkril nekaj drugega ...

Vsakemu uspešno ozdravljenemu onkološkemu pacientu so določili vzrok ozdravitve, pri čemer so z rdečo barvo označeni organski prehranski dejavniki, z drugimi barvami pa običajna zdravila in drugi običajni postopki.

Že samo bežen pogled na ta graf kaže, da so rdeči stolpci prisotni v večini in pogosto učinkovitejši od drugih, večinoma kemijskih, metod. Ker gre nedvomno za prevlado prehranskih dejavnikov, ne moremo spregledati dejstva, da lahko hrana zdravi tudi bolezni, ki smo jih podedovali, ali ki nastanejo zaradi okolja v katerem živimo.

Ker v tem grafu podatki niso opredeljeni katere bolezni so omenjene substance zdravila, lahko na splošno ugotovimo, da sta čaj in kurkuma z naskokom najuspešnejše hranili dejavnik. Pogosto celo bolj kot različni farmacevtski pripravki.

Še bolj očitno pa je dejstvo, da velika toksična triada (farmacija, veliko kmetijstvo in ogromni prehranski pridelovalci) vse težje dohajajo učinke domačih pridelovalcev, domačih vrtičkov.

Da je to res, so dokazali na Univerzi v Harvardu, ki so anketirali 79.000 moških z diagnozo raka na prostati. Spraševali so jih, kako pogosto jedo paradižnik, in so ugotovili, da moški, ki pojedo 2 do 3 sveža paradižnika na teden imajo 40 do 50 % manj možnosti, da zbolijo za rakom na prostati.

Hrana v teoriji torej ne zdravi, praksa pa kaže povsem nasprotno.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani