Interaktivni dodatki:






Datum: 6. JAN 24 - RECEPTI

Spoznajte najbolj zdrav sok na svetu

Sok iz teh komponent vsebuje najboljše stvari, ki nam jih ponuja narava. Res!

Tega napitka ne smete pripravljati po količinskih navodilih, ker mu različna razmerja dajejo vsakič drugačen okus in zato vsakič drugačno moč. Prav zato se nutricisti strinjajo, da je sok iz korenja, jabolk, limone in ingverja najboljše, kar ponuja narava.

Zakaj?

Korenje izboljšuje vid, je učinkovito proti raku, kožo naredi mladostno in zdravo, dobro je za srce, čisti telo, krepi zobe in dlesni, preprečuje srčni infarkt ...

Jabolko krepi imunski sistem, pospešuje hujšanje, spodbuja delovanje ledvic, jeter in žolča, ščiti pred boleznimi ustne votline, spodbuja prebavo, ščiti srce in ožilje, pomaga proti stresu, utrujenosti in nespečnosti, ščiti pred virusi in bakterijami in zaradi vsega tega preprečuje nastanek več vrst raka. Za jabolka še zmeraj velja, da odženejo zdravnika vstran.

Limona čisti jetra, spodbuja njihovo delovanja, je naravni antiseptik in antioksidant, preprečuje gripo in prehlad in še celo vrsto drugih okužb.

Ingver lajša želodčne težave in napihnjenost, spodbuja izločanje sluzi, lajša kašelj, zdravi vneto grlo, lajša slabosti, (zlasti morsko bolezen in jutranjo utrujenost), deluje protibakterijsko, protigljivično, deluje kot antihistaminik in se zato uporablja proti alergijam, zdravi revmatoidni artritis, osteoartritis in druga mišično-skeletna obolenja, lajša vnetja veznega tkiva, pomaga pri bolečinah v sklepih ...

To je samo en del težav, ki jih lajšajo te komponente. Skupaj so še močnejše in še bolj učinkovite, najbolj dober pa je okus in svežina tega napitka, česar med zimskimi komponentami ne srečamo pogosto.

Vse komponente olupite, tudi jabolko, ki mu odstranite sredico, narežite na manjše kose in vse skupaj dajte v mikser. Nekateri svetujejo uporabo sokovnika, vendar v tem primeru izgubimo zdrave vlaknine. V mikserju vse skupaj na hitro zmešajte. Dobili boste gosto kašo intenzivne barve in še bolj intenzivnega okusa.

Šele, ko boste prvič poskusili, boste razumeli, kaj je največja moč tega napitka: dolgo in zdravo življenje.

Pa dober tek!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani