Kako varno jesti beli kruh?

Interaktivni dodatki:






Datum: 14. JAN 22 - ZANIMIVOSTI

Kako varno jesti beli kruh?

Uživanje belega kruha marsikomu povzroča težave, a 76 % Evropejcev ga kljub vsemu je. Če pa bi poznali ta trik ...

Če odmislimo posledice, ki jih povzroča bel kruh, je največji problem ta, da redi. Grozno redi! Praktično ni diete, kjer ne bi omejevali uživanja belega kruha.

Jasno je, da si izdelki iz bele moke škodljivi, ker imajo visok glikemični indeks, to pa pomeni, da visok indeks pomeni več inzulina, to pa ni dobro za organizem.

K sreči pa obstaja način, kako zmanjšati glikemični indeks. In to velja za vse proizvode z veliko ogljikovimi hidrati.

Kaj storiti?

Ali ste vedeli, da stvari, ki so bile pred tem zamrznjene, izgubijo več kot polovico slabih ogljikovih hidratov. Ostanejo samo kompleksni, ki jih telo počasneje razgrajuje, zato ne pridejo tako hitro v kri in ne potrebujejo veliko inzulina. To pa je glavni razlog, zakaj bela moka škoduje in redi.

Zanimivo je tudi to, da z zamrzovanjem lahko zmanjšamo količine škodljivih ogljikovih hidratov pri kupljenih izdelkih in tudi pri domačih.

Poskusite!



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.




Nalagam ...






Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani