Interaktivni dodatki:






Datum: 29. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

Idealen zajtrk za vitkejšo postavo

Ali veste koliko jajc je primerno pojesti? Kakšen naj bo zajtrk, da bi uspešno hujšali? Kaj izbrati za zdrav zajtrk?

Vsaka dieta vključuje tudi spremembo navad. Če tega ne naredite, je škoda časa in energije, ker dieta brez sprememb ne bo uspela.

Zajtrk mnogi uvrščajo med najpomembnejše obroke dneva, največja napaka pa je, če ideje, kaj jesti za zajtrk, iščete med pekovskim pecivom. Tam ne boste našli veliko zdravih stvari, zato je bolje pozornost usmeriti drugam. A karkoli izberete za začetek dneva, imejte v mislih pravo kombinacijo vlaknin, beljakovin, ogljikovih hidratov in hranil, ki jih vaše telo nujno potrebuje (te potrebe se z letnimi časi spreminjajo).

Kaj izbrati za zajtrk
Če nimate veliko časa in se vam vedno mudi, potem so ovseni kosmiči najboljša rešitev. Ne predstavljajte si kosmiče prelite s čokolado, pač pa raje uporabite navaden jogurt, ker se od tega ne boste zredili. Hrana, ki ne redi, je finančno skromna, hranilno pa bogata.

Če že morate, kosmiče kombinirajte z jajci, tuno, sirom ali sadjem.

Zapomnite si, da nikdar ne mešajte več kot 3 živila.

Poleg ovsenih kosmičev imejte tudi v mislih omleto, ki jo kombinirajte s svežo zelenjavo. Priporočamo vam 2 največ 3 jajca, pri zelenjavi pa ni nič hudega, če malo pretiravate. Z dodajanjem zelenjave dobi obrok potrebna hranila, ki krepijo imunski sistem. Pazite le, da ne mešate mlečnih maščob, ker lahko želodec različno reagira nanje.

In še en nasvet velja upoštevati: nikar ne mešajte sladkih stvari (tudi sadja) z maščobami. Seveda so rastlinske maščobe bolj primerne za vitkejšo postavo, a jih ne mešajte s sladkorjem. Če se odločite popiti sveže stisnjen pomarančni sok ali sadni smuti, potem vsaj pol ure ne jejte drugih maščob. Kadar se odločite za sadje, ne mešajte drugih živil.

In še: jajce ima vsa potrebna hranila, razen vitamina C.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani