Interaktivni dodatki:






Datum: 16. MAJ 22 - DOBRO JE VEDETI

Najboljši naravni spodbujevalci zdravja

Zdrav način življenje je danes v trendu, kot še nikdar, razlog pa je predvsem v tem, da danes vemo, kako pomembno je to, kar damo vase ...

Nekateri prisegajo na prehranska dopolnila, nekateri tablete, spet drugi vztrajajo na naravnih jedeh. Največ jih izbere kompromis in iščejo rešitev na sredi, z nekaj znanja o naravnih živilih pa lahko tudi sami vplivate na delovanje svojega organizma.

Za vas smo zbrali nekaj nasvetov:

1. Kako izboljšati spomin?
Ljudje začnemo razmišljati o izgubi spomina, ko smo starejši. Mislimo, da je to običajna lastnost, ki pride z leti. En dan pozabimo ključe, pozabimo, kje smo kaj odložili, pozabimo celo na sestanke ... Če se vam to še ne dogaja, nikar ne skrbite. Vse pride ob svojem času.

Da bi ohranili svoj spomin v čim boljši kondiciji, redno jejte to: kokosovo olje, borovnice, temna čokolada, chia semena, uporabljajte rožmarin, jejte fižol in stročnice. Dobri za spomin so tudi brokoli, avokado, oreščki, paradižnik in špinača.

2. Kako izboljšati vid?
Gotovo so tudi vam babice kdaj rekle, da morate jesti veliko korenja, da boste bolje videli. To je res, a k boljšemu vidu prispevajo tudi morski sadeži, citrusi, sladek krompir, brokoli in paprika.

3. Kako pobeliti zobe?
Obisk zobozdravnika je seveda najboljša rešitev. Lahko pa se tega problema lotite tudi s ščetkanjem (ščetkanje 2-krat na dan dela čudeže!) ali pa pojeste jabolko, hruško, jagode, mleko, jogurt, pomaranče, sir, zeleno, čebulo, losos, ingver ... Vse to vam popravi videz zob in še zdravo je.

4. Kako popraviti nohte in lase?
Zdrava hrana ni blagodejna samo za želodec. Dobre so seveda razne maskare in šamponi, pomaga pa tudi temna čokolada, mandlji, mleko, losos, jajca, jagode ...

5. Kako povrniti energijo?
Če se zvečer počutite izčrpano, se ne sekirajte preveč. To je prav in dobro. Tako lažje in bolje zaspite. Če pa vas spanec muči že dopoldan, pa poskusite z masažo ušes, kratkim sprehodom, popijte kozarec vode, privoščite si pest oreščkov ... Najbolj učinkovita metoda pa je še zmeraj, da popoldan na kratko zadremajte. Naj vas ne bo strah. Nič ne boste zamudili.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani