Čokoladni biskvit z okusom oranže v Sloveniji poznamo po reklami z Brankom Đurom Đuričem v glavni vlogi, starejši pa se bodo gotovo spomnili izredno priljubljenega peciva še iz časov nekdanje Jugoslavije. Nedavno so se na družabnih omrežjih pojavila namigovanja, da so pri proizvodnji peciva uporabljene gensko spremenjene sestavine, a so pri podjetju Crvenka vsa namigovanja zanikali.
Na vprašanje, zakaj je del proizvodnje Jaffice v Španiji, del pa v Srbiji, so pri Crvenki pojasnili: "Proizvodnja v Španiji je zgolj začasna, dokler ne zaženejo proizvodne linije v Srbiji. Receptura je v obeh tovarnah enaka, sestavine pa so pod strogim nadzorom več evropskih inštitucij in globalnih inštitucij." Večinski lastnik Crvenke je namreč Natra, največji proizvajalec čokolade v EU, tovarne pa imajo poleg Španije še v Belgiji in Franciji.
Dodati moramo še, da imajo Srbi enega najsodobnejših zakonov uporabe genetsko spremenjenih živil in so celo korak pred EU. Zato je, naj se sliši še tako nenavadno, Srbska Jaffica bolj kvalitetna od Španske.
Pri Crvenki napovedujejo tožbo zoper avtorja govoric ...