Sestavine
- 250 gramov polnomastne skute
- 100 gramov kisle smetane
- dva jajca
- štiri žlice kokosove moke
- nastrgana limonina lupina
- stevija v prahu
- jagode
Priprava
Ločimo beljake od rumenjakov. Iz beljakov stepemo sneg. V posodi zmešamo rumenjake, skuto, smetano in kokosovo moko. Dodamo nastrgano limonino lupino in dva ščepca stevije, ter še enkrat dobro premešamo z električnim mešalnikom. Nato postopoma dodajamo sneg in rahlo mešamo z žlico, da ohranimo čim več zraka v masi.
Maso vlijemo v manjši pekač in z žlico poravnamo.
Pečico segrejemo na 200 stopinj in pečemo 25 minut.
Jagode narežemo na koščke, potresemo s stevijo, premešamo in pustimo nekaj minut, da spustijo sok. Z njimi obložimo narastek, preden ga serviramo.
Namesto jagod lahko uporabimo tudi maline ali gozdne sadeže.
Nasvet : vedno uporabimo jagodičevo sadje. Lahko tudi zmrznjene sadeže potresemo po masi pred pečenjem.
Jed ne vsebuje glutena in je po merilih LCHF.