Tibetanski čaj za dolgo življenje spada med tradicionalne napitke na strehi sveta. Strežejo ga gostom, pijejo ga pred vsakim obrokom, uporabljajo pa ga tudi v zdravstvene namene. Da bi z njim dosegli maksimalen učinek, ga je potrebno popiti vsaj pol litra na dan, kar na začetku ni enostavno. Pomembno se je navaditi na "tibetanski" okus.
Sestavine:
- 1 liter vode
- 3 grame ingverja
- sok ene limone
- žlica domačega medu
- ščepec pekoče mlete paprike
- sčepec koromača
Pustite vodo vreti 5 minut, nato posodo odstavite, pokrijte in počakajte, da se ohladi. Nato dodajte zgoraj naštete sestavine, premešajte in počakajte vsaj pol ure. Zelo pomembno je, da sestavin ne daste v vodo, ko je ta še prevroča, ker boste tako izgubili veliko hranilnih vrednosti.
Pijte po požirkih, še posebej 15 do 20 minut pred vsakim obrokom.