Težka hrana povzroča tesnobo v želodcu, kar lahko traja tudi več dni, bistveno pri tem pa je, da lahko take stvari zmotijo vašo prebavo. Recept, ki vam ga tokrat ponujamo, bo poskrbel, da se bodo maščobe v želodcu hitreje razkrojile in čim hitreje zapustile telo.
Potrebujete:
- 20 g zelene
- 5 bio limon
- 1 liter vode
Zeleno narežite na drobne koščke in jo dajte v liter vode. Oboje kuhajte na majhnem ognju približno 20 minut, potem pa počakajte, da se ohladi na sobno temperaturo. Šele nato dodajte sok 5 limon, lahko tudi še malo naribane limonine lupine in počakajte še 5 minut.
Nato vse skupaj precedite v steklenico (plastika ali kovina nista priporočljivi) in pijte po 1 dcl vsake 2 uri, vendar ne več kot 3-krat na dan.
Preostanek napitka lahko hranite v hladilniku.
Kuhana zelena vam bo dala energije, hkrati pa pospešila prebavo.