Ponekod velja pravilo, da če marmelada nima vsaj 10 odstotkov sladkorja, potem ni marmelada. Tehnično gledano zato ta marmelada, ki vam jo tokrat predstavljamo, ni prava, vendar pa vsebuje veliko sadnega sladkorja, pa zato sladkobe ne boste pogrešali.
Ključna razlika tega recepta v primerjavi z drugimi je, da ohranite vse zdrave sestavine.
Sestavine:
- 18 marelic
- 2 dcl jabolčnega soka
- sok 1 limone
- 2 žlici medu
Marelice dobro operite, razkoščičite in jih narežite na manjše koščke. Dajte jih v posodo in zalijte z jabolčnim sokom. Priporočamo vam seveda domač sok po možnosti brez sladkorja. Posodo pokrijte in jo pustite stati čez noč.
Naslednji dan dodajte limonin sok in med ter vse skupaj spasirajte, da dobite gladko zmes.
Tako marmelado shranite v hladilnik ali zamrzovalnik (zanimive so zamrznjene marmeladne kocke), upoštevajte pa, da v hladilniku ne sme biti dlje kot 2 tedna.
Taka domača marmelada je odlična za palačinke in druge sladice, upoštevajte pa, da ima vendarle veliko sadnega sladkorja in je zato manj primerna za diabetike.