Korenček spada med najbolj zdrava živila. Ima veliko vitaminov, vlaknin, mineralov. Poznamo več vrst korenja, ki se med sabo razlikujejo po velikosti, barvi, okusu. A kljub vsej pestrosti ne boste nikdar videli rasti "baby" korenčka, ker je to industrijski produkt.
V začetku 80-ih se je prehranska industrija odločila rešiti problem odpadnega korenja, ki je premajhen, prevelik, nenavadne oblike, skratka neprimeren za v trgovine. Iz njih so začeli delati kaši podobno zmes, ki so jih za daljšo obstojnost in varnost pred bakterijami dodali še malo klora in drugih kemikalij in rodil se je "baby" korenček. Tak korenček ima intenzivnejšo barvo, je pa daleč od naravnega. Pravzaprav je celo nevaren in strupen.
Žalostno je, da je iznajdba "baby" korenja močno dvignila povpraševanje. Ljudje pojemo več korenja, kot kdajkoli v zgodovini.
Dokazano je, da je klor rakotvoren, v primeru "baby" korenja pa lahko povzroča tudi krče, slabost in bruhanje. Za otroke je tak korenček neprimeren, pa tudi odrasli raje pri kuhi uporabite domačega. Ljudje smo namreč nagnjeni k simetriji in imamo radi živahne barve, le redki pa pomislijo, da to v naravi ne more zrasti.
Še to ... Staršem svetujemo, da pregledajo jedilnike otrok po šolah in vrtcih. Ponekod so namreč "baby" korenčki pogosto na jedilnikih (1) in (2).