Pečena paprika v paradižnikovi omaki

Interaktivni dodatki:






Datum: 15. JUL 14 - RECEPTI

Pečena paprika v paradižnikovi omaki

Če iščete dobro, hranljivo in zdravo jed primerno za žar, kot tudi za štedilnik, potem je pečena paprika vedno prava odločitev.

Sestavine:
- rdeča dolga paprika
- maščoba za pečenje
- česen
- paradižnik
- začimbe (kumina, kurkuma, sladkor, poper, sol)
- nekaj lističev sveže bazilike

Priprava:
Papriko dobro očistite in jo popecite na maščobi. Ko je dovolj pečena na obeh straneh, jo dajte v drugo posodo. Na isti maščobi popražite še narezan česen, dodajte pa mu na drobne koščke narezan paradižnik. Vse skupaj pražite še približno 8 minut. Na koncu dodajte malce popra, mleto kumino, kurkumo, sladkor in sol. Tako pripravljeno omako prelijte po pečeni papriki in ji dodajte sveže lističe bazilike.

Jed lahko postrežete toplo, še boljša pa je hladna.

Tako pripravljena paprika nima glutena in je narejena po smernicah LCHF.



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.








Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani