Interaktivni dodatki:






Datum: 10. JUL 22 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj je dobro poznati anti-afrodiziake

Najbolj znani afrodiziak so školjke, poper, čokolada ... Vendar, ali poznate, katera živila imajo nasproten učinek, da vam poberejo voljo do posteljnih aktivnosti?

Obstaja cela vrsta hrane, ki spodbuja delovanje hormonov. Takim, ki vplivajo na našo željo po spolnosti, pravimo afrodiziaki in jih poznajo praktično vsa ljudstva na svetu. Malo manj pa so znana živila, ki imajo nasproten učinek, kar je z vidika zdravega načina prehranjevanja še posebej problematično, ker zavirajo delovanje encimov. Vsaka hrana, ki upočasnjuje delovanje procesa presnove, ni zdrava, zato se je tudi anti-afrodiziakom bolje izogniti.

1. Fižol


Spada med super hranljiva živila, vsebuje veliko vlaknin, ima veliko antioksidantov, pomaga ohranjati zdravo telesno težo, a zaradi plinov in velike količine neprebavljivih snovi, negativno vpliva na našo spolno slo. Napihnjenost in pritisk v želodcu nista garancija za dobro počutje.

2. Pokovka


Če med gledanjem filma grizljate pokovko, imejte v mislih, da so bila koruzna zrna, preden so postala pokovka, shranjena v maščobah, ki vsebuje pfoA in pfoS. Gre za sintetične karboksilne kisline, ki podaljšujejo rok uporabnost, hkrati pa večja izpostavljenost lahko povzroči tveganje za ledvičnimi boleznimi, sladkorno boleznijo, visok krvni tlak in tudi raka. Dokazano je, da pokovka občutno zmanjšuje aktivnost moških spermijev.

3. Sladkor


Kombinacija sladkorja in alkohola je na seznamu živil, ki vas dela zaspane in utrujene (še posebej, ko vam energija iz sladkorja poide, kar se zgodi približno pol ure po zaužitju). Poleg tega sladkarije znižujejo imunski sistem, energijo pa ne daje samo vašemu telesu, pač pa tudi bakterijam, ki živijo v njem. Sladkor je uničevalec dobrega razpoloženja in celo povečuje učinek depresije. Prav nič primerna popotnica za ljubljenje s partnerjem.

4. Testenine


Če greste na romantično večerjo, ki bi se lahko zavlekla dolgo v noč, potem nikar ne pojdite v italijansko restavracijo, ker velika količina ogljikovih hidratov povzroči povečanje inzulina v telesu, to pa povzroči občutek napihnjenosti in utrujenosti. Imeli boste občutek, da ste se preveč najedli, temu sledi občutek krivde, da ste grešili in, da se bo to zagotovo poznalo na vaši postavi ... Učinek anti-afrodiziaka pa je samo eden od razlogov, zakaj se izogibajte testeninskim večerjam.

5. Soja


V Aziji menihi pogosto jedo sojo, ker je to tradicionalno najboljši pomočnik pri celibatu. Japonske žene svojim možem že stoletja pripravljajo večerje s sojo in tako poskrbijo, da niso med rjuhami preveč aktivni (Japonci še danes niso odkrili povezave med hrano in željo žena po spolnosti). Za sojo pravijo tudi, da je najboljši rezervoar libida. Soja namreč vsebuje rastlinske estrogene, ki zmanjšujejo nivo testosteronov v telesu. To velja tako za moške, kot ženske.

6. Alkohol


Alkohol smo že omenili v kombinaciji s sladkorjem. Prav tako anti-afrodizično deluje v obliki piva ali kakšne druge pijače. Ne samo, da zožuje zavest, da zmanjšuje testosteron, poleg tega povzroča napetosti v mehurju, povzroča kislino, glavobole. Alkohol deluje kot depresiv in povsem onemogoči erektilno funkcijo.

7. Kava


Tudi kofeinske pijače slabo vplivajo na spolno aktivnost. Če vaša nadledvična žleza ne proizvaja dovolj hormonov, se to najprej odraža na zmanjšani želji po spolnosti. Poleg tega kava zavira stresne hormone, kot je denimo kortizol, kar še dodano zmanjšuje vašo željo po romantiki. Stresni hormoni so namreč potrebni, da smo ustvarjalni in aktivni. Seveda, če jih je preveč, ni dobro, in če premalo, tudi ne.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani