Osvežilna solata s pečenim paradižnikom, avokadom in tuno
 | 
NASVET DNEVA: Mastne ribe, ki so bogate z maščobami omega-3, jete 2-, največ 3-krat tedensko.

Interaktivni dodatki:






Datum: 13. JUL 17 - RECEPTI

Osvežilna solata s pečenim paradižnikom, avokadom in tuno

Privoščimo si obrok, ki pospeši odvajanje vode iz telesa, da v vročih poletnih dneh ne boste imeli zatečenih gležnjev.

Sestavine:

- 1 zrel avokado
- 1 manjša sveža kumarica
- 1 pečen paradižnik
- konzerva tune
- mlada čebula
- velika pest nasekljanega peteršilja
- sok 1 limone
- olivno olje
- sol in poper

Pečen paradižnik lahko na hitro pripravimo v ponvi.
Potrebujemo zelo zrel paradižnik, po možnosti majhen, ki ga prerežemo na pol, posujemo z nasekljanim česnom, posušenim origanom, baziliko in pokapamo z olivnim oljem. Solimo in premešamo. Razporedimo ga po ponvi, ko zacvrči, prilijemo malo tekočine in dušimo, dokler tekočina na povre. Pustimo, da se rahlo zapeče. Damo ga v kozarec in prelijemo z olivnim oljem, da je pokrit. Lahko ga hranimo nekaj dni.

Za osvežilno solato pa najprej olupimo avokado in ga narežemo na rezine. Kumarico narežemo na palčke in čebulo na kolobarje. Sestavine postavljamo na krožnik po plasteh. Dodamo še pečen paradižnik in tuno. Prelijemo s sokom od pečenega paradižnika, začinimo s soljo, poprom in limono. Izdatno potresemo s peteršiljem.

Pa dober tek.

Jed je LCHF in brez glutena.



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.


Nalagam vsebine ...



Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani