Sestavine:
- špinača
- pol kg skute
- sir in parmezan
- dve jajci
- začimbe
Priprava:
Količino posameznih sestavin lahko prilagajate glede na število lačnih ust, pa tudi razmerja med količino skute in špinače lahko prilagodite svojemu okusu.
Špinačo dajte za 5 minut v vročo (ne vrelo!) vodo, da se zmehča. Odcedite jo in jo na deski nasekljajte z nožem. Jajci stepite, vmešajte skuto in ohlajeno nasekljano špinačo, solite, poprajte in dodajte ščepec muškatnega oreščka. Maso vlijete v predhodno z maslom premazan pekač, na debelo potresete z nastrganim sirom in parmezanom, ki daje piti obliko, trdnost in hrustljavo skorjo. Tako pripravljen pekač, dajte za 30 minut v pečico in pecite pri 200 stopinjah.
Špinačna polnočna pita nima glutena.