Sestavine:
- pol kilograma mletega mesa (pol govedine, pol svinjine)
- eno jajce
- žlica kisle smetane
- žlica ali dve mletih semen (lan, sezam, mandlji, sončnična in bučna semena)
- ščepec kumine
- česen v prahu
- sol in poper
- olivno olje in žlica masla za pečenje
Vse sestavine zmešamo, dobro pregnetemo in oblikujemo polpete. V ponvi segrejemo olje in maslo, ter jih na srednji temperaturi pečemo deset minut na vsaki strani.
Nasvet: lanena semena, mandlje in sončnična semena zmeljemo v kavnem mlinčku, sezam dodamo nezmlet, bučna semena pa na grobo nasekljamo z nožem. Če ne bomo porabili vse mešanice za polpete, jo kasneje dodamo v jogurt ali kefir.
Polpete obložimo s svežim zeljem, ki ga drobno naribamo, dodamo žlico majoneze in žlico paradižnikovega kečupa ter dobro premešamo. Na Oopsie kruh položimo par listov zelene solate, polpet, zelje in paradižnik, ter vse popestrimo z olivami.
Polpeti ne vsebujejo glutena in so primerni za LCHF prehranjevanje.