Sestavine za testo :
- 4 jajca
- 7 dkg sladkorja
- 6 dkg moke (pol ostre in pol mehke - približno 4 žlice)
- 1 pecilni prašek
Sestavine za kremo:
- 5 dcl mleka
- 2 žlici ruma
- 2 rumenjaka (uporabite tista, ki sta vam ostala od testa)
- 2 vanili sladkorja
- 6 do 8 dag sladkorja
- 1 vanilijev puding
- 2 žlici ostre moke
- kokosova moka
- 12 dag masla
Priprava:
Rumenjake ločite od beljakov. Iz beljakov naredite sneg. Rumenjake z mešalcem stepite v peno, dodajte sladkor, moko in pecilni. Nato na rahlo primešajte trd sneg, ki ste ga pripravili iz 4 jajc.
Pečite 20 minut pri 180 stopinjah Celzija, nato pa testo pustite, da se ohladi. Kasneje ga navlažite s sladko smetano in namažite z marelično marmelado, prekrijte s kremo, po vrhu pa posipajte s kokosovo moko. Čez vse to dodajte želir.
Priprava kreme:
V 5 dcl mleka dajte 2 žlici ruma, 2 rumenjaka, 2 vanili sladkorja, 6 do 8 dkg sladkorja, 1 puding iz vanilije in 2 žlici ostre moke. Vse skupaj naj bo ohlajeno, zmiksajte, nato pa dajte na štedilnik in počasi grejte do vrelišča. Ves čas mešajte, da dobite gladko kremo. tik preden krema zavre, jo odstranimo in pustimo, da se ohladi.
V ohlajeno kremo na koncu primešajte še malo kokosove moke in masla po okusu (12 dkg, lahko tudi več).
Anine kokosove bele kocke dajte v hladilnik in jih postrezite hladne.