Sestavine:
- 8 jajc
- 6 žlic sladkorja
- 1 vanili sladkor
- 15 dkg mletih lešnikov
- 2 kisli smetani
- marelična marmelada
Rumenjake ločimo od beljakov. Naredimo trd sneg in dodamo vanili sladkor in sladkor ter vse skupaj dobro premešamo. Z metlico primešamo stepene rumenjake, na koncu pa dodamo lešnike. Masa mora biti čvrsta.
V pekač damo papir za peko in maso vlijemo tako, da je enakomerno nanešena po pekaču.
Pečemo 20 minut pri 170 stopinj Celzija.
Ko je testo pečeno in se malo ohladi, ga vzamemo iz pekača in ga položimo na dovolj veliko ravno površino. Na tanko ga namažemo z marelično marmelado in pustimo nekaj minut, da se ohladi do sobne temperature. Nato namažemo še kislo smetano ter vse skupaj zvijemo v rulado.
Tako pripravljeno rulado postavimo na hladno (vsaj za pol ure), postrežemo pa jo tako, da jo narežemo na prst debele rezine.
Rulada je brez glutena.