Vsakdo je že naletel na jagode, ki niso bile jagodno rdeče, niti malo tako sladke, kot bi morale biti, in prav nič se niso topile v ustih, kot je to normalno pri pravih jagodah. Kadar naletite na takšne jagode, obstaja preprost način, kako jih popravite. Jagode enostavno specite, potrebujete pa samo tri sestavine.
Sestavine:
- 450 gramov svežih jagod
- 50 gramov sladkorja
- 1 žlica ekstrakta vanilije
Jagode operite in jim odstranite peclje. Narežite jih na polovice oziroma četrtine (odvisno od velikosti jagod) in jih dobro pomešajte s sladkorjem in ekstraktom vanilije. Jagode položite na papir za peko. Pazite, da se med sabo ne dotikajo. Pečico pred tem zagrejte na 175 stopinj Celzija, jagode pa pecite 25 minut.
S pečenjem jagod ne uničite, prav tako se ne spremeni njihova oblika. Med pečenjem se le izločijo sokovi, ki se pomešajo z vanilijevim sladkorjem, kar da jagodam povsem novo dimenzijo.
K pečenim jagodam lahko dodate še malo žitaric, tudi kakšna stepena smetana paše ... To je lahko odlična samostojna sladica.