Različic razstrupljevanja z rižem je veliko. Tokrat vam predstavljamo najpreprostejšo metodo.
Vzemite navaden riž in sicer toliko žlic, kot ste stari. Dobro ga sperite in dajte v steklen kozarec (najboljši je kozarec za vlaganje). Kozarec napolnite z vrelo vodo, zaprite ga s pokrovom in dajte čez noč v hladilnik.
Naslednje jutro odlijte vodo. Vzemite 1 zvrhano žlico riža in ga 3 do 4 minute kuhajte v vodi brez soli (uporabite navadno vodo iz pipe). Tak riž pojejte na zjutraj na prazen želodec.
Preostali riž ponovno prelijte z vrelo vodo, zaprite kozarec in ga postavite v hladilnik do naslednjega jutra. To ponavljajte tako dolgo, dokler ne pojeste vsega riža.
V čem je skrivnost
Skrivnost razstrupljanja je v kristalni strukturi riža. Ko zrna riža zalivate z vodo, se zmanjšuje koncentracija škroba. Riž se namreč prebavi v črevesju in ne v želodcu, zato zrna riža delujejo kot sredstvo, ki veže nase toksine, težke kovine in druge škodljive snovi. Namočen riž poleg tega pomaga normalizirati presnovo in ureja odvečno telesno težo. Pomaga pri bolečinah v hrbtu, vratu in sklepih.
Upoštevajte, da učinek razstrupljanja ni takojšenj, ne pozabite pa vnesti vsaj 2 litra tekočine na dan - priporočamo vodo ali zeleni čaj.