Rastline, ki v primernem okolju rastejo naprej, so izrednega pomena za naše zdravje, regeneracijo celic in dobro počutje. Spadajo v skupino živorodih živil in so za telo vir novih svežih celic, gradnikov, ki zavirajo odmiranje celic, njihova energija pa spodbuja telo k rasti in ne odmiranju, kot je to primer pri mesu. Tokrat vam predstavljamo 7 vrst zelenjave, ki bi morala biti vsak dan na jedilniku.
1. Zelena čebula
Dovolj je, da jo postavimo v kozarec z vodo in postavimo v dobro osvetljen prostor. Sončna svetloba je seveda idealna.
2. Česen
Česen lahko uspeva že, če v krožnik nalijemo malo vode, poleg tega pa stroki, ki kalijo, izgubijo ostrino in ne puščajo za sabo nadležnega zadaha.
3. Korenček
Koren naj bo v vodi, zeleni pecelj pa na svetlem. presenečeni boste, kako svetlo zeleni listi bodo zrasli.
4. Bazilika
Nekaj listov bazilike dajte v kozarec in postavite na okensko polico, da bodo izpostavljeni neposredni sončni svetlobi. Bazilika raste hitro in bujno, poleg tega pa je tudi zelo zdrava.
5. Zelena
Steblo zelene postavite pol v vodo, polovica pa naj bo na suhem. Čez nekaj dni bo ob pomoči toplih sončnih žarkov začela poganjati nova rastlina.
6. Solata
Tudi solata lahko raste naprej. Za nekaj dni jo postavite do polovice v vodo. Ko pa se pojavijo prvi poganjki, jo presadimo v zemljo, kjer bo normalno rasla še naprej.
7. Koriander
Koriander ima izrazit vonj, brez težav pa vam bo rasel v kozarcu vode. Jedi, ki jih začinite z njim so bogatejše in prijetnega okusa.