Interaktivni dodatki:






Datum: 5. JUL 23 - DOBRO JE VEDETI

Smo na pragu odkritja zdravila proti boreliozi?

Klopi so resnično zoprna nadloga, borelioza pa precej zoprna bolezen. Kako se obvarovati pred njo?

Klopi so res zoprna nadloga, še posebej, ker večine bolezni ni mogoče diagnosticirati. Bolezni, ki jih prenašajo klopi, se pogosto potuhnejo in izbruhnejo tudi po nekaj letih, kar še dodatno otežuje zdravljenje.

Leta 2015 je dr. Eva Sapi iz univerze New Haven v ZDA v strokovni reviji European Journal of Microbiology and Immunology objavila izsledke zanimive raziskave, kjer je s testi prišla do ugotovitve, da je sladkor tisti, ki "zbudi" klopove bakterije. Prvi znaki aktivacije so utrujenost, vrtoglavica, slabost, motnje govora in luknje v spominu.

Seveda pa dr. Sapijeva ni ostala samo pri tej ugotovitvi in je raziskovala naprej. Do sedaj je v njenih testiranjih sodelovalo 200 bolnikov, kar je seveda premalo, da bi iz tega lahko znanstveno dokazala svojo tezo, so pa zato rezultati pri vseh izredno presenetljivi.

Kaže se, da bakterije klopov ne marajo stevije. Še več! Stevija deluje celo kot zdravilo in lahko v nekaj mesecih povsem uniči škodljive bakterije. Pomembno je le, da se v tem času v celoti odpoveste sladkorju in ga zamenjate s stevio.

Ne mislite si, da je to tako enostavno, ker se sladkor nahaja v skoraj vsej industrijsko pridelani hrani - tudi tam, kjer bi ga najmanj pričakovali (na primer v klobasah, paštetah, hrenovkah, celo v vloženi papriki).

In kaj je nauk te zgodbe?

Jejte čim manj sladkorja. Če ne gre drugače, ga zamenjajte s stevio. S tem boste največ naredili za svoje zdravje in postavo. Pa naj to ne velja samo za primere okužbe s klopi.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
stevia
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani