1. Odpiranje sira
Nikar se ne trudite z odpiranjem embalaže, pač pa odrežite kos sira, ki ga potrebujete, odvečno embalažo pa uporabite kot pokrov.
2. Obstojnejša jajca
Če jajca namažete z rastlinskim oljem, jih boste v hladilniku lahko imeli kak teden dlje.
3. Lupljenje ingverja
Če želite očistiti ingver, se ne utrujajte z nožem, raje uporabite navadno žličko za sladice. Bo šlo hitreje.
4. Torta v hladilniku
Če vam je ostal kak kos torte in bi ga radi shranili v hladilnik, lahko kos ostane svež, če ga pokrijete s toastom. Pomagate si lahko z zobotrebci.
5. Shranjevanje česna in čebule
Ali ste vedeli, da lahko čebula in česen ostaneta sveža tudi več kot 2 meseca, če ju shranite v perforirane papirnate vrečke.
6. Svež avokado
Če želite ohraniti svež avokado, nanj kapnite nekaj kapljic jabolčnega kisa, ali pa ga shranite v posodo skupaj s čebulo.
7. Shranjevanje krompirja
Krompir morate vedno shranjevati z jabolki. Jabolka namreč vsebujejo etilen, ki prepreči nastanek mikrobov, zato krompir ne bo vzklil.
8. Nutella do konca
Kozarec z Nutello lahko izkoristite do zadnje kaplje, če v kozarec nalijete malo vročega mleka. Tako boste dobili prijeten čokoladni napitek.
9. Ananas
Ananas bo dozorel in postal bolj sladek, če ga boste imeli obrnjenega z glavo navzdol.
10. Zelena in brokoli
Zeleni in brokoli lahko močno podaljšate rok uporabnosti, če jo zavijete v alu-folijo.