Jagode gotovo spadajo med najbolj priljubljeno sadje, vendar pa imajo jagode ta problem, da začno hitro gniti. Ker sedaj, ko je sezona na vrhuncu, ne moremo pojesti vseh jagod, lahko uporabite enega od dveh preprostih trikov.
Trik 1
Pripravite mešanico vode in domačega jabolčnega kisa v razmerju 10 : 1. Jagode potopite v to mešanico in jih pustite vsaj 10 minut. Nato jih sperite pod tekočo vodo in odložite na čisto kuhinjsko krpo, da se posušijo. Trik je namreč v tem, da jabolčni kis daje jagodam zaščito pred gnitjem, jagode pa bodo dlje časa ostale kompaktne in čvrste.
Trik 2
Jagode takoj, ko jih prinesete domov (lahko je to iz trgovine, ali vrta), operite pod čim bolj vročo vodo. Temperatura naj bo najmanj 50 stopinj Celzija. Pod vročo vodo jih spirajte vsaj 30 sekund. Temperaturni "šok" bo jagodam za več dni ohranil videz.
Pa dober tek in veliko slastnih jagodnih dni!