Sestavine
Za dve osebi
- pol skodelice riža
- peteršilj
- vejica zelene
- nekaj listov sveže špinače
- nekaj vejic drobnjaka
- nekaj rezin pora (zeleni del)
- polovica piščančjih prsi
- nekaj češnjevih paradižnikov
- nekaj kroglic mocarele
- pol zelene paprike
- kos pora (beli del)
- 1 večja breskev
- olivno olje
- strok česna
- jabolčni kis
- origano
- sol in poper
Postopek
Peteršilj, zeleno, špinačo, por in drobnjak drobno nasekljamo (naj bo vsega skupaj za eno skodelico) in skuhamo skupaj z rižem v litru vode. Kuhamo dokler se riž ne zmehča.
Riž in zelišča odcedimo in ohladimo. K ohlajenemu rižu dodamo piščanca, ki smo ga narezali na kocke in na hitro popekli, mocarelo in češnjev paradižnik. Na kocke narežemo še papriko in breskev. Por narežemo na kolobarje in ga dodamo k rižu.
V kozarcu zmešamo olivno olje, kis, strt česen, origano, sol in poper. Prilijemo k solati, in rahlo premešamo. Okrasimo s koščki breskve.