Isti recept lahko uporabite za rožičevo, lešnikovo ali mandljevo rolado. Čeprav je postopek izdelave pri vseh enak, pa vas bo mavričnost okusov presenetila. Vsaka rolada ima drugačen in specifičen okus.
Sestavine:
- 6 jajc
- 3 žlice sladkorja ali medu
- 1 vanili sladkor
- 12 dkg rožičeve moke ali zmletih orehov, lešnikov ali mandljev
- 250 g kisle smetane
- mali kozarec marelične marmelade
- nekaj žlic mleka pomešanega z malo ruma.
Rumenjake ločimo od beljakov in iz beljakov naredim trdi sneg. Dodamo sladkor ali med ter vanilijev sladkor. Na rahlo vse skupaj premešamo
z metlico. Dodamo penasto umešane rumenjake in zmlete oreščke oziroma rožiče ter vse skupaj na rahlo premešamo z metlico.
Damo v pekač obložen s papirjem za peko in pečemo 15 do 20 minut na 170 stopinj C. Pustimo, da se malo ohladi, odstranimo peki papir in pokrijemo. Ko se rolada ohladi, jo najprej premažemo z mlekom pomešanim z rumom, nato z marelično marmelado in nazadnje še s kislo smetano. Na koncu vse skupaj zvijemo v rolado. Ko se ohladi, jo lahko še posipamo z mletim sladkorjem.
Dober tek!