Čokoladni kolač iz dveh sestavin
 | 
NASVET DNEVA: Sladek krompir ima tudi do 3-krat nižji glikemični indeks od navadnega in je zato bolj zdrav.



Interaktivni dodatki:






Datum: 1. APR 15 - RECEPTI

Čokoladni kolač iz dveh sestavin

Predstavljamo vam kandidata, ki bi lahko postal vaša priljubljena sladica: zato, ker je dober, enostaven in iz samo dveh sestavin.

Sestavine:

  • 4 jajca
  • 240 gramov čokolade
Priprava:

Najprej ločite rumenjake od beljakov. V posodi stopite čokolado, ki ji dodate rumenjake. Oboje dobro premešajte. V drugi posodi iz beljakov naredite sneg. ko je sneg dovolj trd med mešanjem zelo počasi dodajajte zmes rumenjakov in čokolade. Pazite, da beljak pri tem izgubi čim manj volumna. Polj previdno boste to delali, bolj rahel in slasten bo kolač.

Ko dobite gladko zmes, jo prelijte v pekač in 30 do 40 minut pecite pri 180 stopinjah Celzija. Pri tem naj vas ne skrbi, če se bo kolač med peko rahlo sesedel.

Postrezite ohlajenega in narezanega na kocke.

Kolač je brez glutena in pripravljen po LCHF (manj ogljikovih hidratov, več maščobe).



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.








Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani