Članek je bil ustvarjen leta 2025, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Nekatera živila so težje prebavljiva, zato pri njih ni nevarnosti, da bi se zredili. Še več! Več jih jeste, bolj hujšate, poleg tega pa lahko s hrano prihranite tudi nekaj kalorij. Ne pozabit, da je zdravo hujšanje le, če jeste do največ 500 kalorij manj od priporočene dnevne količine.
Prav zaradi tega zdravniki odsvetujejo, da cel dan jedli samo živila z negativnimi kalorijami, ker s tem stradate telo, kar lahko v skrajni fazi povzroči hude poškodbe prebavnega trakta. Zdravo je jesti le 10 do 15 % take hrane, sicer pa si več o tem lahko preberete v prispevku
Hrana z negativnimi kalorijami.
Ne pozabit, da tretjino vseh kalorij porabijo možgani, poleg tega pa tudi drugi organi potrebujejo energijo za svoje delovanje. Celo takrat, ko nič ne delate, trošite, zato morate telesu dati vsaj toliko energije, kot je potrebuje za optimalno delovanje.
Zelenjava z negativnimi kalorijamiAlge, artičoke, beluši, brokoli, brstični ohrovt, bučke, cvetača, čebula, endivja sloata, fižol, gobe, grah v stročju, jajčevci, japonska redkev, koleraba, korenje, kreša, paradižnik, pesa, por, radič, redkvice, regrat, repa, stročji fižol, špinača, zelena solata, zelena.
Sadje z negativnimi kalorijamiAnanas, banane, borovnice, breskve, brusnice, češnje, fige, granatna jabolka, grenivke, grozdje, hruške, jabolka, jagode, kaki, kivi, klementine, liči, maline, kosmulje, mango, mandarine, nektarine, robidnice, slive.