Sestavine : (za osem donutsov)
- šalico zmletih mandljev
- tri jajca
- dve žlici vroče vode
- dve žlici masla ali kokosovega olja
- žlico indijskega trpotca (psillyuma)
- pol žličke sode bikarbone ali pecilnega praška
- stevijo po okusu
- pol žličke limoninega soka
- ščepec mlete vanilije
- ščepec kardamoma
Priprava :
Jajca stepemo z dvema žlicama vode in kokosovim oljem ali maslom. Dodamo žličko limoninega soka (limono dodamo, da aktiviramo sodo bikarbono, če uporabimo pecilni, limono izpustimo), nato pa še vse suhe sestavine, ki smo jih predhodno pomešali v posodi.
Ker se masa hitro gosti, jo čim hitreje zlijemo v model za donuts krapke in postavime v ogreto pečico na 175 stopinj. Pečemo 40 minut.
Namočimo jih v stopljeno čokolado z vsaj 70 % kakava in posujemo z nasekljanimi mandlji.
Nasvet: polovico mletih mandljev lahko nadomestimo s kokosovo moko in jih kasneje z njo tudi posujemo.
Donutsi ne vsebujejo glutena in imajo zelo malo ogljikovih hidratov. Torej jih lahko uživamo če se prehranjujemo po LCHF metodi.