Za jabolka ni dovolj, da jih operete pod tekočo vodo. Pesticidi so veliko bolj trdovratni. Da bi se dokopali do hranljivih snovi, ki se skrivajo tik pod lupino, vam priporočamo naslednji postopek.
Potrebujete:
- jabolka iz trgovine
- sodo bikarbono
- limonin sok
- vrelo vodo
1. Jabolka dajte v posodo in jih zalijte z vrelo vodo.
2. Zaradi vročine, se bo vosek v hipu stopil in jabolka bodo videti prav ogabna.
3. Čez jabolka polijte mešanico sode bikarbone in limoninega soka. Poskrbite, da boste s to mešanico prelili po celotnih jabolkih.
4. Še enkrat prelijte z vročo vodo (segreta na 70 stopinj Celzija je idealna).
5. Z zobno ščetko prekrtačite jabolka, da odstranite najtrdovratnejše sledove pesticidov.
Seveda obstaja tudi lažji način in sicer, da jabolk ne kupite v trgovini, pač pa na tržnici. Če pa se ne morete ogniti kupljenim jabolkom, pa raje izberite vakuumsko pakirana, ker je na njih manj voska.