Za pripravo čipsa iz ohrovta potrebujete 10 minut za pripravo in 10 minut za peko.
Sestavine:
- šopek ohrovta
- 1 žlica olivnega olja
- ščepec soli (priporočamo morsko sol), po želji lahko tudi poper
Pečico segrejte na 350 stopinj. Pekač obložite s papirjem za peko.
Ohrovtove liste dobro operite pod vročo vodo. Z nožem ali kuhinjskimi škarjami odstranite odebeljena stebla, nato liste raztrgajte na kose primerne za grižljaj. Nato te koščke ohrovta posušite, zložite na pekač in čeznje pokapljajte z olivnim oljem. Na koncu začinite lističe s soljo in poprom.
Tako pripravljen pekač pecite 10 do 15 minut oziroma dokler robovi listov ne porjavijo.
Zapomnite si še to, da tak prigrizek spada med polno prehrano. 100 gramov ohrovtovega čipsa vsebuje 242 J (58 kalorij), skoraj 3 g beljakovin in 8 g ogljikovih hidratov.
Če vas kalorij ne motijo, lahko na koncu tak čips posprejajte z maslom in dobili boste bolj poln okus.