Sestavine:
- cvetača
- olivo olje in žlica masla za praženje
- ena srednje velika čebula
- rumena, rdeča in zelena paprika
- por
- korenček
- bučko
- česen
- koper in peteršilj
- jajce
- šampinjoni
Priprava:
Cvetačo očistimo, razkosamo in jo damo v sekljalnik. Po nekaj obratih dobimo zrnca podobna rižu.
V večji ponvi segrejemo olivno olje in maslo, dodamo čebulo, jo malo popražimo, da zadiši, nato pa dodamo še preostalo zelenjavo, ki smo jo predhodno nasekljali na enako velike kose. Vse lepo popečemo. Na to dodamo cvetačo, začinimo ter mešamo in pražimo še nekaj minut, da se zmehča.
Po približno 5 minutah s huhalnico odrinemo zelenjavo na stran, v prazen prostor pa dodamo jajce in ga mešamo. Preden čisto zakrkne, ga počasi dodamo k ostali zelenjavi.
Pražimo še nekaj minut in ves čas na rahlo mešamo.
"Rižoto" damo na krožnik in dodamo še na maslu popečene šampinjone, na koncu pa vse dekoriramo z nasekljanim svežim koprom in petršiljem.
Količino in vrsto zelenjave lahko izbirate po svojem okusu, uporabite lahko tudi meso.
Jed je brez glutena in ustreza prehrani LCHF.