Sestavine:
- šest jajc
- 75 gramov fino mlete kokosove moke
- 250 ml mandljevega mleka
- 57 gramov masla
- pol žličke pecilnega praška
- pol žličke mlete vanilije
- pol žličke stevije
- maslo za pečenje
Priprava:
Jajca stepemo, dodamo mandljevo mleko in stopljeno ohlajeno maslo. Zmešamo kokosovo moko, pecilni prašek, vanilijo in stevijo, ter ob počasnem vrtenju mikserja vmešamo v jajca. Pustimo par minut, da se masa zgosti. Ponev segrejemo, vendar ne sme biti zelo vroča, da se palačinke že takoj preveč ne zapečejo. Z majhno zajemalko polagamo maso v ponev, da dobimo velikost in obliko ameriških palačink. Pečemo počasi na srednji temperaturi, da se palačinke rahlo dvignejo in zapečejo, nato jih obrnemo in pečemo še na drugi strani, približno pet minut.
Preden jih postrežemo jih obložimo s pasiranimi malinami ali kakšnim drugim jagodičevim sadjem in tolčeno sladko smetano. Okusne so tudi premazane z medom.
Nasvet: iz iste mase lahko naredimo tudi večje in tanjše palačinke jih premažemo z nadevom po želji ter preložimo ali zvijemo.