Sestavine:
- 200 g kokos moke
- 200 ml kokosovega mleka
- 100 g sladke smetane
- 50 g kokosoveka olja
- stevijo po okusu
Za obliv:
- 200 g čokolade z najmanj 70% kakava
- 50 g masla
Priprava:
Kokosovo mleko, sladko smetano, stevijo in kokosovo olje segrevamo in mešamo skoraj do vretja. Odstavimo in dodamo kokosovo moko ter vse skupaj dobro premešamo in pregnetemo.
Maso razporedimo v pravokotni model ali pekač, ki smo ga obložili s papirjem za pečenje in dobro potlačimo (na debelino prsta), ter postavimo za dve uri v hladilnik. Če se nam mudi, lahko tudi v zmrzovalnik.
Maso vzamemo iz pekača, skupaj s papirjem za peko in jo narežemo na poljubno velike kocke.
Čokolado raztopimo skupaj z maslom in vanjo namočimo kocke. Čimprej postavimo v hladilnik.
Nasvet: v stopljeno čokolado, ki je niste porabili, vmešajte ostanke mase, dodajte malo cimeta ali vanilije, kakšno žlico kokosovega olja, če je pregosto in zlijte v model za praline. Dobili boste zelo okusne kokosove bonbončke.
Sladica je brez glutena, brez sladkorja in ustreza LCHF načinu prehranjevanja.