Za nutellino torto na hitro potrebujete nutello in jajca. Če mislite, da je takšna torta zaradi skromnega števila sestavin manj dobra, se motite.
Kako pripraviti nutellino torto
Ključ za kvalitetno torto so stepena jajca. Zapomnite si, da bo torta bolj lahka in slastna, če bo v jajcih več zraka. Zato vam priporočamo, da ne uporabite ročnega stepalnika, ker je premalo močen, pa tudi po nekaj minutah vam bo odpadla roka. Jajca morate zelo temeljito stepsti, to pa počnite tako dolgo, da bo količina vsaj 3-krat narasla.
Nato počasi med mešanjem dodajajte nutello. Upoštevajte razmerje, da na 4 velika jajca potrebujete 250 gramov nutelle.
Maso zlijte v pekač, lahko tudi v keramične lončke, in jo pecite 6 minut pri 180 stopinjah Celzija.
Če vam je to predolgo, lahko torto spečete tudi v mikrovalovni pečici, kjer bo dovolj zgolj 30 sekund, torta pa bo bolj mehka in sočna.
Torto pustite, da se ohladi. Postrezite hladno.