1. Špinača in limona
Špinača vsebuje velike količine železa, a to ni prav nič koristno, če ne pride v kri. Limonin sok povečuje absorpcijo železa vsaj za 3-krat.
2. Paradižnik in olivno olje
V paradižniku najdemo veliko antioksidantov, predvsem likopene in karotenoide (rastlinski pigment, produkti fotosinteze, ki dajejo telesu energijo). Karotenoidi so topni predvsem v maščobah, olivno olje pa še uravnava holesterol v krvi, pritisk in zavira razvoj rakastih celic.
3. Ribe in kari
Kari (curry) je mešanica začimb, ki se tradicionalno uporablja v kuhinji Južne in Jugovzhodne Azije. Domovina karija je Indija. Kari zmanjšuje tveganje za nastanek raka, če pa k temu dodamo maščobne kisline omega-3, ki jih najdemo v ribah, bomo učinek hranljivih snovi multiplicirali.
4. Jagodičevje
Če jeste samo borovnice, je njihov učinek 2-krat manjši, kot če jih kombinirate z malinami. Če jeste samo maline, bo njihov učinek 2-krat manjši, kot če jih kombinirate z jagodami. Če je le mogoče, jagodičevje vedno jejte mešane.