Sestavine:
- 300 gramov krompirja
- 300 gramov zdrobljenih plazma keksov
- 200 gramov čokolade
- 140 gramov masla
- 200 gramov sladkorja v prahu
- žlica kakava
- dve žlici ruma
- žlica olja
Krompir olupite, narežite na kocke in ga dajte kuhati. Ko je kuhan, ga spasirajte in ga dodate k 100 gramom čokolade in 100 gramom masla. Zaradi toplote krompirja se bosta čokolada in maslo stopila. Vse sestavine dobro premešajte in med mešanjem počasi dodajte zdrobljene kekse, sladkor, kakav in rum. Rum sicer ni obvezen, a vam ga priporočamo. Zmes dajte v pekač in ga dajte na hladno, da se strdi.
Med tem, ko se zmes hladi, segrejte preostanek čokolade in masla, dodajte pa žličko olja.
Iz pekača vzemite ohlajen kolač. Narežite ga na kocke in prelijte s čokolado.
Še enkrat vse skupaj za vsaj 15 minut postavite v hladilnik in postrezite.