Danes vemo, da obstajata dve vrsti holesterola - dober in slab. Vendar pa zdrava hrana ne more vplivati na nivo holesterola v krvi. Zanj so krive nasičene maščobe, teh pa je v rumenjaku jajca le 1,6 grama.
Mnogi kljub drugačnim ugotovitvam še vedno jedo samo beljak, kar ni nič narobe. Beljak so namreč čisti proteini, kar nikakor ni škodljivo in ne vplivajo na nivo sladkorja v krvi, rumenjak pa deloma upočasni absorpcijo hrane. Mnogi nutricisti zato priporočajo, da ljudje s težavami s holesterolom, ne bi pojedli več kot 3 rumenjake na teden. Teh omejitev pri beljakih ni.
Rumenjaki so kljub vsemu dober vir vitamina A, železa, vitaminov B, selena in folata, vsekakor pa pazite, da ne pretiravate z maščobami.
Za konec pa še nasvet: trdo kuhano jajce je veliko bolj zdravo, kot ocvrto.