Predstavljamo vam jabolčno pito, ki se od drugih razlikuje po kratkem času priprave, poleg tega pa je končni rezultat prijetno hrustljav in mnogi niti pomislili ne bodo, da gre v resnici za jabolčno pito. Poleg se najlepše prilega vanilijev sladoled.
Sestavine:
- 1 kg jabolk
- 1 skodelica koruznega zdroba
- 1 skodelica moke
- 100 gramov masla
- 1 skodelica sladkorja ali 50 gramov medu ali kakšno drugo sladilo (javorjev ali agavin sirup)
Najboljše so kisle in sočne jabolke. Olupite jih in naribajte. V ločeni posodi zmešajte najprej suhe sestavine, potem dodajte sladilo in maslo. Lahko dodate tudi pecilni prašek. Vse dobro premešajte, da se sestavine čim bolj povežejo. Na koncu med mešanjem počasi dodajte še jabolka.
Zmes pecite pri 180 stopinjah Celzija vsaj 15 minut oziroma tako dolgo dokler se pita ne obarva v zlato barvo.
Še nasvet: če nimate sočnih jabolk, lahko naredite pito bolj sočno tako, da povečate količino masla. Jabolčni sok se namreč med pečenjem absorbira, pita pa hitro postane preveč suha.