Sladoledni korneti so iz vafljevega testa, med tem, ko za pico potrebujete običajno testo za pico, ki ga oblikujete v stožec. Najprej si naredite kartonast model, ki ga oblečete v alu-folijo. Razvaljajte testo in odrežite kos s katerim boste naredili kornetu podoben stožec. Pecite ga približno 6 do 8 minut pri temperaturi 220 stopinj Celzija.
Nato model oblečen s folijo odstranite, stožec postavite v keramičen lonček in kornet napolnite z zelenjavo, šunko, začimbami in sirom. Pomembno je, da nadev zlagate po plasteh, da se okusi lepše prepletejo. Pecite naslednjih 4 do 5 minut pri 220 stopinjah.
Taka pica v kornetu je lahko okusna malica, pa tudi sladica. Vanjo lahko nadevate sadje in boste dobili prav okusno sladko presenečenje.
Sicer pa si celoten postopek lahko ogledate v spodnjem videu: