1. Sendvič
Nikar okroglih rezin sira ali klobas ne tiščite v sendvič, ker boste na sredini imeli preveč nadeva, ob robovih pa nič. Problem lahko rešite sila preprosto in sicer tako, da sir ali klobase narežete na pol, kot prikazuje slika.
2. Sladkorne vrečke
Ko je Benjamin Eisenstadt izumil sladkor v ozkih in podolgovatih vrečkah, večina ljudi ni razumela bistva njegovega patenta. V resnici gre za zelo preprosto odpiranje sladkorja. Vrečko primete z obema rokama in jo na sredini prelomite in sladkor brez težav zdrsi iz vrečke.
3. Kuhan krompir
Krompir boste veliko laže olupili, če boste pred kuhanjem na najdebelejšem mestu naredili zarezo po celem obodu. Ko je krompir kuhan, da ohladite v hladni vodi, potem pa boste z eno roko lahko odstranili lupino.
4. Tic tac
Nikar teh bonbončkov ne stresajte iz škatlice, ko pa je pokrovček narejen tako, da dražej lepo sede v utor na odpiralu.
5. Sok iz tetrapaka
Če vam moti, da med nalivanjem soka ali mleka vse škropi naokoli, je to zato, ker tetrapak držite narobe obrnjen. Če ga zavrtite za 180 stopinj, bo nalivanje enakomerno in brez težav.