Interaktivni dodatki:






Datum: 29. DEC 15 - RECEPTI

Izvrstni bananafini brez glutena

Bananini mafini vsebujejo kup kalija, so pravi balzam za srce, znižujejo pritisk, urejajo prebavo, dajejo energijo. Predstavljamo vam izredno zdravo in okusno sladico.

Za bananafine oziroma bananine mafine lahko rečemo, da je v njih parkirano zdravje. Imajo toliko pozitivnih lastnosti, mineralov, vitaminov in predvsem nizek glikemični indeks, da jih lahko jeste tudi, če ste na dieti.

Sestavine:

  • 3 zrele banane
  • 125 ml kokosovega olja (lahko tudi običajnega)
  • 2 jajci
  • 150 g ržene moke
  • 100 g mletih mandljev
  • 100 g medu (če vas ne moti, lahko tudi običajni sladkor)
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 100 g temne čokolade
Priprava:

Najprej nastavite pečico na 200 stopinj Celzija, da se segreje med tem, ko vi pripravite maso za bananine mafine.

Najprej dobro pretlačite banane. V posebni posodi zmešajte olje in stepena jajca. Dodajte še rženo moko, mandlje, sodo in pecilni ter vse skupaj dobro premešajte. Na koncu dodajte še banane in čokolado (če je mogoče, jo naribajte, drugače pa jo poskusite nadrobiti na čim manjše koščke). Vse skupaj še enkrat dobro premešajte, nato pa iz te mase napolnite modelčke za mafine (vanje dajte približno 2/3 zmesi, ker med peko še nekoliko narastejo).

Kot rečeno, pecite pri 200 stopinjah Celzija približno 20 minut. Mafini so brez glutena.

Dober tek!



Izvrstni bananafini brez glutena
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani