Domače penice morda ne bodo tako penaste, kot tiste iz trgovine, bodo pa bolj okusne, z manj energije, predvsem pa boste vedeli, kaj se skriva v njih. Če hujšate, potem si zapomnite, da ima 100 gramov penic 334 J (80 kalorij).
Sestavine:
- 1 liter jogurta ali kefirja
- 3/4 skodelice kisle smetane (priporočamo tako z manj maščobe)
- 1 skodelica sladkorja
- 2 žlici želatine
- 2 skodelici vode
- 1/2 vrečke vanilijevega sladkorja
Želatino dajte za 30 do 40 minut v toplo vodo, potem pa ob stalnem mešanju povečajte ogenj, da voda zavre. Nato odstranite in pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.
V drugi posodi zmešajte jogurt, smetano, sladkor in vanilij sladkor ter z električnim mešalnikom mešajte 5 do 6 minut. Nato mešajte še naprej in dodajte želatino ter nadaljujte z mešanjem še 4 do 5 minut. ko dobite penasto zmes, vse skupaj za najmanj 3 ure postavite v hladilnik.
Ko postrežete, narežite na manjše kocke.