Spodnji recept bi lahko poimenovali tudi simfonija okusov in hranljivih snovi. Breskve v tej kombinaciji spustijo tekočino in da celotni solati prijeten okus, limone poskrbijo za kiselkast okus in so pomembne pri zbijanju apetita. Ingver in cimet pa delujeta protivnetno in anti-bakterijsko, kar je v poletnih mesecih zelo pomembno. Poleti je namreč 4-krat več okužb s hrano.
Ta solata vas bo prijetno osvežila in odžejala, poleg tega pa ima veliko vitaminov topnih v vodi (C in B), kar je poleti zelo pomembno (s potenjem namreč izgubimo največ prav teh vitaminov).
Sestavine:
- 4 breskve
- 4 centimetra ingverjeve korenine
- 1 palčka cimeta
- 4 janeževe zvezde
- 8 nageljnovih žbic (klinčkov)
- 2 žlici palminega sladkorja
- 1 limona
Breskve olupite, odstranite koščice in jih narežite na kocke. Potem limono olupite in narežete na tanke kolobarje. Ingver narežite na manjše kocke, cimetovo palčko pa zlomite na manjše kose. Vse sestavine dajte v stekleno posodo, dolijte deciliter vode in vse skupaj dajte čez noč v hladilnik.
Preden postrežete, odstranite cimet in klinčke (zato je dobro, da jih prej preštejete). Potrudite se, da pojeste tudi kolobarčke limone, ki imajo prijeten in blag okus.