Peteršilj je prava zakladnica zdravja, to pa velja od korenin do listov. Zelo koristen je pri številnih vnetjih, bolezni prostate, oteklih nog, revmatizmu, protinu, debelosti, angini pektoris ... Včasih so s peteršiljem zdravili bolezni ledvic in sečil.
Druga pomembna sestavina tega recepta so limone, ki delujejo protibakterijsko in protivirusno. Limone pomagajo pri hujšanju, zmanjšujejo apetit, krepijo imunski sistem, imajo veliko vitamina C ... Če kupujete limone v trgovini, jih morate zaradi pesticidov za 10 minut namočiti v sladno vodo, ki ste ji dodali sodo bikarbono ali jabolčni kis.
Kako torej narediti najmočnejši naravni antibiotik?
Sestavine:
- 100 gramov korena peteršilja
- 100 gramov limone z lupino
- 2 žlici medu
- 2 žlici olivnega olja
Koren peteršilja najprej dobro operite. To isto storite tudi z limonami. Oboje dajte v mešalnik, da dobite homogeno zmes, šele na koncu pa dodajte olivno olje in med. Vse skupaj dobro premešajte, da se med povsem raztopi in poveže z ostalimi sestavinami. Tako kašasto maso shranite v hladilnik.
Pred vsakim obrokom pojejte eno žlico. Počutili se boste bolje. Izboljšala se vam bo prebava, dobili pa boste vitamine, kot z nobenim drugim živilom.