46-letna Andrea Henson je že od konca pubertete trpela za močnimi migrenami. Vmes je poskusila z neštetimi zdravili, a nič ji ni pomagalo. Ko je že obupala, da bi lahko normalno zaživela, je po naključju naletela na shujševalno dieto in njeni problemi so se rešili čez noč.
Hensonova se spominja, da so ji zdravniki postavili več deset diagnoz, opravili ogromno preiskav, a vse brez učinka. Na koncu so ji sporočili, da ima pač kronične napade migrene, da ne poznajo vzroka in, da se naj sprijazni s tem. Edino, kar so ji dali, so tablete proti bolečinam, ki pa zadnja leta tudi niso več pomagala.
Naključje pa je hotelo, da je bila Hensonova lastnica podjetja, ki se je ukvarjalo s pogostitvami. Ker je vedno več njenih strank zahtevalo dietno hrano, je pomislila, da bi tudi ona poskusila z različno vrsto prehrane.
In potem se je klopčič začel hitro razpletati.
V testiraje hrane se je vključila vsa družina in že po nekaj dneh so ugotovili, da so prav vsi občutljivi na mleko in mlečne izdelke. Napadi migrene so bili po samo nekaj dneh občutno blažji, povsem izginili pa niso.
Po samo dveh tednih je Hensonova odkrila, da ji škodi tudi koruza.
Ko je prenehala jesti mlečne izdelke in koruzo, so glavoboli povsem izginili.
Čudež?
Kje pa. To je samo dokaz, kako hrana vpliva na naše zdravje in počutje.