Pečen krompir z origanom je vsekakor bolj zdrav, ker boste porabili bistveno manj olja, kot pri pomfriju, dobili pa boste okusno hrustljavo skorjico. Seveda je vse odvisno od začimb, med katerimi pa nikar ne skoparite z origanom.
Sestavine:
- 5 do 6 srednje velikih krompirjev
- 1 žlica olja
- 1 do 2 žlici posušenega origana
- sol, poper
Krompir lahko uporabite tudi takega z lupino. V vsakem primeru ga morate dobro oprati in narezati na krhlje (vsaj 6 krhljev). Začimbe pomešajte med sabo, dodajte žlico olja, nato dodajte krompir in vse skupaj še enkrat dobro premešajte.
V pekač dajte papir za peko, krhlje krompirja pa zložite tako, da se med sabo ne dotikajo. Krompir pecite na 180 stopinj Celzija približno 20 minut.
Ko je krompir dovolj zapečen, ga postrezite še toplega. Potresete lahko še s ščepecem svežega peteršilja.
Pa dober tek.