Interaktivni dodatki:






Datum: 14. NOV 24 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj ni dobro jesti peteršilja

Imunologi so presenetili svet s seznamom zelišč, ki povečujejo tveganja za nastanek krvnih strdkov.

Na splošno velja, da so vitamini in minerali, ki jih najdemo v rastlinski hrani, koristni za zdravja. Na žalost pa je že nekaj raziskav potrdilo, da vsi vitamini in minerali vendarle niso tako koristni. Še več! Nekateri med njimi so zelo vprašljivi.

Na vrh lestvice problematičnih sodi vitamin K, ki je zelo pomemben za vzdrževanja nivoja normalnega strjevanja krvi, za žalost pa to prinaša tudi probleme.

Če je peteršilj koristen pri strjevanju krvi, hitrejše celjenje, pa to pomeni tudi, da lahko pride do strdkov tudi k krvnem obtoku!

Prav zato upokojenci ne bi smeli jesti peteršilja, še posebej, če imajo težave s strjevanjem krvi. To lahko slabo vpliva tudi za zdravje ožilja, iz tega se lahko razvije kopica srčno-žilnih bolezni ...

Težave pa se lahko pojavijo tudi pri mlajših, ki veliko sedijo in se malo gibljejo. Zaskrbljujoč je visok trend rasti med študenti!

Na žalost pa peteršilj ni edina problematična začimba. Po vsebnosti vitamina K sta takoj za njim bazilika in špinača.

Previdnost velja ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Vitamin K
 
Strjevanje krvi
 
Krvni strdki
 
Peteršilj nevarnosti
 
Zelišča tveganja
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani