Če želite nekaj preprostega, drugačnega in hkrati okusnega, si pripravite pico s kefirjem.
Sestavine:
- 1 jajce
- 1 dcl kefirja
- 150 g moke
- 1 čajna žlička rastlinskega olja
- ščepec soli
- ščepec sladkorja
- ščepec sode bikarbone
- nadev po izbiri (sir, paradižnikova omaka, gobe, zelenjava ...)
Najprej stepite jajce. Dodajte malo soli in sladkorja in vse skupaj dobro premešajte. Nato dodajte še kefir in mešajte tako dolgo, da postane zmes homogena. V naslednjem koraku zmesi dodajte sodo bikarbono, olje in moko.
Če se vam zdi, da je zmes preredka lahko dodate malo pecilnega praška.
Vse skupaj dobro premešajte, da dobite testo brez grudic.
Pekač namažite z oljem. Nanj razgrnite testo (lahko ga raztegnete kar z rokami), premažite najprej s paradižnikom, nato pa še z ostalim nadevom. Po vrhu stresite še sir in vse skupaj dajte v pečico za 20 do 35 minut. Temperatura pečenja je odvisna od uporabljenega nadeva. Naj bo zmerna in jo sproti prilagajajte.
Pico s kefirjem najprej malo ohladite, potem jo narežite na kose, na koncu pa jo še posujte s (svežimi) zelišči.
Zapomnite si, da je uporabljeno kefirjevo testo rahlo in puhasto. Ker ne vsebuje kvasa, je dobro za ljudi z artritisom in vse z bolečinami v sklepih.