Interaktivni dodatki:


Datum: 31. JUL 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Lubenica in zdravilna moč njenih pečk

Seznam bolezni, ki jih lahko blažimo z lubenicami, je izjemno dolg, a zdravilna moč njenih pečk pa je presenečenje brez primere!

Ali ste vedeli, da ima 100 g lubenice 92 % vode, 8 % sladkorja, 20 mg karotena, 0,5 mg železa, veliko vitaminov A, B in C, najpomembnejši pa so likopeni, antioksidanti, ki lubenici dajo značilno rdečo barvo (podobno, kot paradižnik)? 100 g lubenica ima samo 83 J (20 kalorij), zato jo v čim večji meri uživajte, ko ste na dieti. od lubenice se ni še nihče zredil!


Sicer pa lubenica lajša simptome ateroskleroze, artritisa, astme, bolezni žolčnika, bolezni zob in ustne votline, bolezni srca in ožilja, bronhitisa, glavobole, skleroze, diabetesa, depresije, impotence, zavira nastanek ledvičnih kamnov, pomaga pri prehladih in gripi, raznih okužbah, hemeroidih, kronični utrujenosti, celulitu, posebej dober pa je njen sok pri opeklinah in kot naravno zdravilo za boj proti raku na prostati.

Dobro je vedeti, da lahko sok lubenice pomešate z nekaj žlicami pšenične moke, dodajte malo medu in žlico, ali dve navadnega jogurta. Vse skupaj dobro zmešajte, z zmesjo pa se namažite po tistih delih telesa, kjer bi radi skrili gubice (verjetno bo to po obrazu in dekolteju). Mešanico pustite na koži pol ure, potem pa jo sperite z mlačno vodo.

Lubeničine pečke

Kaj pa je z lubeničinimi pečkami? Zanje velja nekaj neobičajnega. Če jih pojeste, jih naš prebavni trakt ne more prebaviti, pa jih zato izločamo z blatom v takšni obliki, kot smo jih pojedli. Zaradi te trdoživosti so pečke dobre za prebavo, pomagajo pri premagovanju črevesnih bakterij ...


Še bolje pa je, če jih posušite in zmeljete z mlinčkom za orehe. Če v liter voda daste 3 do 4 žlice moka lubeničinih pečk in vse skupaj podobno kot čaj kuhate 10 minut, boste dobili napitek, ki je izjemno uspešen pri premagovanju trebušne gripe, zlatenice in drugih bolezni, ki nastanejo zaradi onesnažene vode. Poleg tega je čaj iz lubeničinih pečk zelo priporočljiv za sladkorne bolnike z diabetesom tipa 2, ker pa ima veliko magnezija, železa, kalcija, mangana in cele vrste vlaknin, izredno močno topi maščobe. Na trgu boste težko našli boljši čaj za hujšanje, kot je prav čaj iz lubeničinih pečk.

Za konec pa še nasvet: lubenico je najbolje hraniti pri sobni temperaturi. Če jo daste samo za eno uro v hladilnik, bo izgubila 40 % likopenov in skoraj prav toliko svoje zdravilne moči.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
sadje
 
lubenica
 
sladkorna
 
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani